Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras, VšĮ

„Vienuolių gyvenimo būdas ir virtuvė“

Išgirsite pasakojimą apie Palėvenės buvusio dominikonų vienuolyno istoriją, vienuolių gyvenimo būdą ir jų gamintus patiekalus. O maitinosi vienuoliai neprastai... Jų racionas buvo labai įvairus ir netgi įmantrus. Galėsite paragauti pasirinktą vienuolių patiekalą.

 

Siūlomi vienuolių patiekalai (galima papildomai užsisakyti sertifikuoto naminio alaus degustaciją, kaina 8 Eur/asm.):

 

Troškinys  

Mėsos ir daržovių troškinys su užkepimu.

Dalyvių skaičius: 15 – 20

Kaina 18 Eur asmeniui

 

„Svirno pietūs“

Pagal senovinį receptą pagaminta dešrelė su bulvių koše ir troškintais kopūstais.

Dalyvių skaičius: nuo 10

Kaina 18 Eur asmeniui

 

Vaistininko zupė

Sultinyje balinta dilgėlių ir rūgštynių sriuba (morkos, bulvės, svogūnai, grietinė).

Kaina 11 Eur asmeniui

 

Žuvienė

Tai pagrindinis vienuolių patiekalas, gaminamas iš įvairių rūšių žuvies sultinio ir žuvies gabaliukų su daržovėmis pagardinant prieskoniais ir žalumynais. Patiekiamas su namine bandele.

Dalyvių skaičius: 15-30

Kaina 11 Eur asmeniui

 

Daržovienė užspirginta šonine

Daržovienė pagaminta iš moliūgų, morkų, bulvių, svogūnų, rūkytos ir apkeptos šoninės.

Kaina 11 eurų

 

Virtienis

Senovinis lietuvių liaudies patiekalas iš miltų. Jis netradicinis tuo, kad jo įdaras gaminamas iš silkės bei burokėlių. Patiekiamas su padažu. Puikiai tinkamas valgyti per Kūčias.

Dalyvių skaičius: 15-20 žm.

Kaina 10 Eur asmeniui

 

Vienuolyno baronka

Naminė vienuolyno baronka (riestainis) su arbata.

Dalyvių skaičius: 10 – 15

Kaina 8 Eur asmeniui

 

Pasiūlymai prie sertifikuoto naminio alaus degustacijos:

 

Žirnienė su kresna

Virti neskaldyti žirniai su spirgais.

Kaina 11 Eur

 

Dūmo rinkinys (10-čiai žmonių) 

Įvairūs rūkyti gaminiai, pateikti ant medinio padėklo.

Kaina 40 Eur

 

Norėdami užsisakyti bet kurią edukacinę programą būtinai susitarkite iš anksto.

Atsiliepimai

Komentuoti